Kontaktirajte nas

Piškotki

Ta stran je namenjena našemu pravilniku o piškotkih. Pojasniti želimo, kako obdelujemo piškotke in kakšen nadzor imate vi nad tem.

Ko si ogledujete našo vsebino, se podatki o vašem brskanju z napravo (računalnik, tablični računalnik, pametni telefon itd.) lahko shranjujejo v datoteke »piškotkov«, ki so nameščene v vaši napravi. Ta pravilnik vsebuje informacije o izvoru in uporabi teh podatkov o brskanju in o vaših pravicah v zvezi s tem, zlasti o vaši pravici do nasprotovanja. Ta pravilnik velja tudi za podatke, ki jih zberemo, ko dostopate do tega spletnega mesta prek oglaševalske vsebine, ki jo distribuiramo na spletnih mestih in v aplikacijah tretjih oseb.

1. KDO SMO?

Dobrodošli na spletnem mestu www.psc-ljutomer.si, ki ga je objavila družba PSC Ljutomer d.o.o., z registriranim sedežem na Kolodvorska ulica 26, 9240 Ljutomer.

Za zagotovitev zasebnosti vaših osebnih podatkov, vključno s podatki, zbranimi prek piškotkov, smo imenovali pooblaščeno osebo za varstvo podatkov. Pooblaščena oseba za varstvo podatkov je dosegljiva na SI-Renault-vop@grandautomotive.eu.

2. KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotek je majhna računalniška datoteka, sledilnik, ki se namesti in prebere na primer ob obisku spletnega mesta, branju e-pošte, namestitvi ali uporabi programske opreme ali mobilne aplikacije, ne glede na vrsto uporabljene naprave (računalnik, pametni telefon, digitalni bralnik, konzola za videoigre z internetno povezavo itd.).

Ob obisku spletnega mesta lahko piškotki pošljejo podatke v uporabnikov brskalnik in omogočijo brskalniku, da pošlje podatke nazaj na izvirno spletno mesto (na primer ID seje ali izbira jezika).

Samo lastnik piškotka lahko prebere ali spreminja podatke v piškotku.

3. ZA KAJ SE UPORABLJAJO PIŠKOTKI NA TEM SPLETNEM MESTU?

To spletno mesto uporablja različne vrste piškotkov. 

Tehnični piškotki

Ti piškotki se uporabljajo za omogočanje ali poenostavitev elektronske komunikacije (odkrivanje napak pri povezavi, identifikacija točk povezave, varnost spletnega mesta itd.) ali za zagotovitev izrecno zahtevanih spletnih komunikacijskih storitev (nastavitve prikaza na zaslonu, shranjevanje podatkov, vnesenih v obrazce, košarico [če pride v poštev], dostop do uporabniškega računa itd.).

Uporabi teh piškotkov ni mogoče nasprotovati.

Piškotki za družbena omrežja

Ti piškotki omogočajo interakcijo z družbenimi omrežji (Facebook, Twitter, LinkedIn itd.), kar poveča interaktivnost spletnega mesta in njegovo prijaznost do uporabnika.

Ti piškotki lahko obdelujejo podatke, kot so število vsebin, deljenih prek družbenih omrežij, obstoj vašega računa v družbenem omrežju, sledenje vašemu brskanju po spletnih mestih itd. Te funkcije delujejo na podlagi aplikacij tretjih oseb, ki so integrirane v naše spletno mesto. Družbeno omrežje, ki zagotovi ta prijavni gumb, vas verjetno lahko prek njega identificira, tudi če med obiskom našega spletnega mesta niste uporabili tega gumba. Ta vrsta prijavnega gumba lahko omogoči zadevnemu družbenemu omrežju, da spremlja vaše brskanje na našem spletnem mestu zgolj na podlagi dejstva, da je bil vaš račun v zadevnem družbenem omrežju aktiviran v vaši napravi (odprta seja), medtem ko ste brskali po našem spletnem mestu.

Priporočamo, da preberete pravilnike o varovanju zasebnosti teh družbenih omrežij, da izveste več o načinih uporabe podatkov, ki jih lahko zberejo prek teh prijavnih gumbov, zlasti za namene oglaševanja. Ti pravilniki o varovanju zasebnosti vam morajo zlasti omogočati, da izrazite svoje želje v teh družbenih omrežjih, zlasti z nastavitvijo uporabniškega računa za vsako od teh omrežij. 

Za uporabo in shranjevanje teh piškotkov je potrebna vaša privolitev.

Oglaševalski piškotki

Ti piškotki so namenjeni povečanju ustreznosti oglasov in vsebine na tem spletnem mestu in v predstavnostih vsebinah tretjih oseb. Kadar vam pošiljamo ali prikazujemo promocijska sporočila, je naš namen, da vam pošljemo ponudbe in oglase z največjo možno ustreznostjo, ki so prilagojeni vašim potrebam ali so morda dejansko zanimivi za vas.

Ti piškotki lahko obdelujejo zlasti podatke v zvezi z vašimi osebnimi izbirami, vašimi zanimanji za naše izdelke in/ali storitve, vašimi potrošniškimi navadami itd. Z orodji lahko avtomatiziramo obdelavo vaših osebnih podatkov, da ovrednotimo določene osebne vidike v zvezi z vami in zlasti da analiziramo ali predvidimo vidike v zvezi z vašimi izbirami in potrebami. Podatki, obdelani v tem kontekstu, so lahko zbrani iz različnih virov in so lahko medsebojno povezani: podatki iz naših uporabniških datotek, navigacijski podatki, podatki tretjih oseb, podatki o uporabi vašega vozila itd. S temi obdelavami vam želimo prikazati prilagojeno vsebino, ki je povezana z določenimi osebnimi vidiki v zvezi z vami, na primer namenske ponudbe po e-pošti, prilagojeno oglaševanje, vsebina na naših spletnih mestih, ki je povezana z vašimi zanimanji, itd. S temi obdelavami vam lahko na primer prikažemo informacije, ki so povezane z vašim priljubljenim segmentom vozil (športni terenec namesto mestnega vozila ali obratno). Uporaba takšnih orodij je v predpisih opredeljena kot oblikovanje profilov.

Za uporabo in shranjevanje teh piškotkov je potrebna vaša privolitev.

Analitični piškotki

Ti piškotki so namenjeni analiziranju prometa spletnega mesta in izboljšanju vašega doživetja brskanja.

Ti piškotki lahko obdelujejo zlasti podatke v zvezi z obiskanimi stranmi, porabljenim časom na obiskanih straneh, uporabljenim brskalnikom za obisk teh strani itd.

Za uporabo in shranjevanje teh piškotkov je potrebna vaša privolitev.

4. KATERI PIŠKOTKI SE UPORABLJAJO NA TEM SPLETNEM MESTU?

V priloženi preglednici je naveden seznam vseh piškotkov, ki jih shranjuje in/ali uporablja to spletno mesto, in njihovih glavnih značilnosti. Če je le mogoče, te piškotke gostijo strežniki v Evropskem gospodarskem prostoru (EGP). Ker pa so nekateri naši ponudniki storitev v državah zunaj EGP, se vaši osebni podatki obdelujejo v teh državah, v katerih lahko veljajo drugačni predpisi o osebnih podatkih kot v Evropski uniji. V takšnem primeru (i) posvečamo posebno pozornost temu, da zagotovimo, da je ta prenos izveden v skladu z veljavnimi predpisi, in (ii) sprejmemo zaščitne ukrepe za zagotovitev ustrezne ravni varstva vaših podatkov (zlasti z uporabo standardnih pogodbenih določil Evropske komisije).

Naše spletno mesto lahko vsebuje piškotke tretjih oseb (komunikacijska agencija, analitične storitve itd.), ki jim v času svoje življenjske dobe omogočajo zbiranje podatkov o brskanju v zvezi z našim spletnim mestom. Shranjevanje in uporaba teh piškotkov s strani tretjih oseb se izvajata ob upoštevanju pravilnikov o zasebnosti teh tretjih oseb. Obvestimo vas o namenu piškotkov tretjih oseb, s katerimi smo seznanjeni, in o sredstvih, ki jih imate na voljo za odločitve v zvezi s temi piškotki.

Ime piškotka Lastnik piškotka Namen piškotka  Opis piškotka Obdobje hrambe
kameleoon Experiment XX Kameleoon analitični Uporablja se za A/B teste in rešitve Manj kot 12 mesecev
mbox Adobe analitični Uporablja se za A/B teste 23 mesecev, 24 dni
s_sq Adobe analitični Piškotek Adobe Site Catalyst: predhodna povezava  Do konca seje 
s_cc Adobe analitični Ta piškotek namesti in bere JavaScript koda za ugotavljanje, ali so piškotki omogočeni Do zapiranja brskalnika
s_ppvl Adobe analitični Piškotek Adobe Analytics za shranjevanje % strani, ki je prikazana uporabniku Do konca seje 
s_ppv Adobe analitični Uporablja se za prepoznavanje pogleda prejšnje strani Do konca seje 
visitorID Adobe analitični Časovno/datumski žig enolične identifikacije obiskovalca 24 mesecev
previousPage Adobe analitični Uporablja se za poznavanje prejšnje strani 12 mesecev
_gid Google  analitični Shranjuje enolično vrednost za vsako obiskano stran, ki omogoča ločevanje uporabnikov 24 ur
_ga Google  analitični Uporablja se za razločevanje uporabnikov 13 mesecev
_gat Google  analitični Uporablja se za omejevanje števila zahtev in zbiranje podatkov na spletnih straneh z večjim prometom 10 minut 
_cs_s Content Square analitični Uporablja CS za razločevanje števila ogledov strani na sejo 30 minut 
_cs_id Content Square analitični Uporablja CS za razločevanje uporabnikov  11 mesecev in 2 tedna
_cs_cvars Content Square analitični Uporablja CS za beleženje prilagojenih spremenljivk, v danem primeru za izkušnjo 12 mesecev 
_cs_c Content Square analitični Uporablja CS za spremljanje vsebine uporabnika 12 mesecev in 2 tedna
_cs_r Content Square analitični Ni na voljo N/A
demdex Adobe analitični Uporablja se za prepoznavo enoličnega obiskovalca na strani Adobe 180 dni
dextp Adobe analitični Beleženje zadnjega poziva za sinhronizacijo podatkov 180 dni
dpm Adobe analitični Za notranje javljanje sistemom Adobe, da je poziv storitve Audience Manager ali storitve za identifikacijo ID sprejet med podatki kupca za sinhronizacijo ali zahtevo identifikatorja ID 180 dni
AMCV_ Adobe oglaševalski Enolični identifikatorji obiskovalcev, ki jih uporablja storitev Experience Cloud Solutions 24 mesecev
everest_g_v2 Cookie Adobe oglaševalski Media Optimizer namesti piškotek everest_g_v2 po uporabnikovem kliku na oglas ponudnika. Ta piškotek preslikava klike na druge točke na spletni strani ponudnika in je nameščen v domeni eversttech.net. 36 mesecev
gglck Adobe oglaševalski Ti piškotki se uporabljajo za ponujanje bolj prilagojenih oglasov glede na vaše zanimanje N/A
Target: User Last Vehicle Seen Adobe oglaševalski Ohranja nazadnje ogledano vozilo  2 tedna
_gcl_au Google  oglaševalski Uporablja jih Google Adsense (ne Analytics) Do konca seje 
psyma_participation Psyma tehnični Uporablja se za ankete 3 tedne
_55CC Fifty-Five tehnični Uporablja se za beleženje privolitve obiskovalca za vsako skupino piškotkov posebej 366 dni
_55tId Fifty-Five tehnični Uporablja se za beleženje imena domene spletne strani Do konca seje v brskalniku
_55CAPV Fifty-Five tehnični Uporablja se za beleženje sej/obiskovalcev 30 minut 
_55CATS Fifty-Five tehnični Uporablja se za beleženje sej/obiskovalcev 30 minut 
psyma_participation Psyma funkcionalni Uporablja se za ankete 3 tedni
_55CC Fifty-Five funkcionalni Uporablja se za beleženje privolitve obiskovalca za vsako skupino piškotkov posebej 366 dni
_55tId Fifty-Five funkcionalni Uporablja se za beleženje imena domene spletne strani Na koncu seje brskalnika
_55CAPV Fifty-Five funkcionalni Uporablja se za beleženje sej/obiskovalcev 30 minut
_55CATS Fifty-Five funkcionalni Uporablja se za beleženje sej/obiskovalcev 30 minut
FB Pixel Facebook funkcije in storitve spletnega mesta Uporablja se, da se omogoči funkcionalnost za zagotavljanje izdelkov Facebook 6 mesecev
FB Pixel Facebook preverjanje pristnosti Uporablja se za preverjanje vašega računa in ugotavljanje, kdaj ste prijavljeni, da vam omogočimo lažji dostop do izdelkov Facebook ter vam pokažemo ustrezne izkušnje in funkcije 6 mesecev
FB Pixel Facebook celovitost varnosti, spletnega mesta in izdelka Uporablja se za pomoč pri zagotavljanju varnosti in zaščite vašega računa, podatke in izdelkov Facebook.
Piškotki se uporabljajo tudi za boj proti dejavnostim, ki kršijo naše politike ali kako drugače zmanjšujejo našo zmožnost zagotavljanja izdelkov Facebook.
6 mesecev
OPT-OUT Gemius tehnični Zavrnitev sodelovanja v raziskavah, ki jih izvaja Gemius 5 let


5. KAKO JE PRIDOBLJENA MOJA PRIVOLITEV?

Ob prvem obisku našega spletnega mesta se prikaže namenska informacijska pasica za sprejetje uporabe določenih piškotkov. Če izrecno sprejmete ali če nadaljujete z brskanjem po našem spletnem mestu, privolite v uporabo piškotkov v svoji napravi.

Obveščamo vas, da v skladu s predpisi za piškotke, ki omogočajo ali poenostavijo prenos komunikacije po elektronskem komunikacijskem omrežju ali so nujno potrebni za zagotovitev storitve informacijske družbe, ki ste jo izrecno zahtevali, ni potrebna vaša privolitev.

6. KAKO LAHKO UPRAVLJAM PIŠKOTKE?

Kako lahko uveljavim svojo pravico do nasprotovanja?

Če ne želite, da se piškotki shranjujejo ali berejo v vaši napravi, se v vašo opremo shrani zavrnitveni piškotek, ki nam omogoča, da zabeležimo vaše nasprotovanje uporabi piškotkov. Če izbrišete ta zavrnitveni piškotek, ne moremo več prepoznati vaše zavrnitve uporabe in shranjevanja piškotkov.


Za upravljanje piškotkov imate na voljo več možnosti, vključno s preprečitvijo njihove uporabe in/ali izbrisom piškotkov.

Upravitelj piškotkov

Na voljo je upravitelj piškotkov, s katerim lahko upravljate piškotke, ki se shranjujejo in/ali uporabljajo na tem spletnem mestu. S klikom na spodnjo povezavo lahko kadar koli dostopate do konfiguratorja in spremenite nastavitve za posamezno vrsto piškotkov.

UPRAVLJANJE PIŠKOTKOV

Nastavitve brskalnika

Piškotke lahko upravljate tudi prek brskalnika.

Večina brskalnikov je privzeto nastavljenih tako, da sprejemajo piškotke, če pa želite, lahko izberete sprejetje vseh piškotkov, sistematično zavrnitev piškotkov ali sprejetje določenih piškotkov, odvisno od njihovega izvora. Z uporabo brskalnika lahko tudi redno brišete piškotke iz naprave.

Ne pozabite nastaviti vseh brskalnikov v različnih napravah, ki jih uporabljate (tabličnih računalnikih, pametnih telefonih, računalnikih itd.).

Vsak brskalnik ima različno nastavitev za upravljanje piškotkov in vaših izbir. Postopek spreminjanja nastavitev za piškotke je opisan v meniju za pomoč brskalnika. Na primer:

·       za Internet Explorer™: http://windows.microsoft.com/fr-FR/windows-vista/Block-or-allow-cookies;

·       za Safari™: https://support.apple.com/fr-fr/safari;

·       za Chrome™: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=fr&hlrm=en&answer=95647;

·       za Firefox™: http://support.mozilla.org/fr/kb/Activer%20et%20d%C3%A9sactiver%20les%20cookies;

·       za Opera™: http://help.opera.com/Windows/10.20/fr/cookies.html

 

Objavljalni moduli za nasprotovanje uporabi

Če želite onemogočiti določene piškotke tretjih oseb, pojdite neposredno na stran izdajatelja piškotka. Na ta način:

-        če želite onemogočiti piškotke Google Analytics, pojdite na stran: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=fr

-        če želite onemogočiti piškotke intelliAd, pojdite na stran: https://login.intelliad.com/optout.php

-        če želite onemogočiti piškotke Adobe, pojdite na stran: https://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html

Platforme za nasprotovanje trženju

Več profesionalnih oglaševalskih platform vam omogoča tudi zavrnitev ali sprejetje piškotkov, ki jih uporabljajo podjetja, ki so včlanjena v te platforme. Ti centralizirani mehanizmi ne preprečujejo prikazovanja oglasov, ampak samo blokirajo namestitev piškotkov, ki omogočajo prilagajanje oglasov vašemu interesu.

Obiščete lahko na primer spletno mesto www.youronlinechoices.com in preprečite nameščanje piškotkov v svojo napravo. To spletno mesto gostijo strokovnjaki za digitalno oglaševanje evropskega združenja EDAA (European Digital Advertising Alliance – Evropska zveza za digitalno oglaševanje), v Franciji pa ga upravlja francoski Urad za interaktivno oglaševanje.

Tako lahko ugotovite, katera podjetja so registrirana v tej platformi in katera podjetja omogočajo zavrnitev ali sprejetje piškotkov, ki jih uporabljajo za prilagoditev oglasov, ki se lahko prikazujejo na vaši napravi na podlagi podatkov brskalnika: http://www.youronlinechoices.com/fr/controler-ses-cookies/

To evropsko platformo si deli več sto strokovnjakov za spletno oglaševanje. Zagotavlja vam centraliziran vmesnik za zavrnitev ali sprejetje piškotkov, ki se lahko uporabljajo za prilagajanje oglasov, ki se lahko prikazujejo na vaši napravi na podlagi brskanja z napravo.

Kako lahko uveljavim svoje druge pravice?

V skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa, popravkov, nasprotovanja obdelavi podatkov, omejitve in izbrisa svojih osebnih podatkov. Za uveljavljanje svojih pravic kliknite povezavo https://www.renault.si/splosno-vop.html in preberite naše informacije o varstvu vaših osebnih podatkov.

7. ČE DELITE NAPRAVO Z DRUGIMI UPORABNIKI

Če vašo napravo uporablja več oseb in je v njej nameščenih več brskalnikov, ne moremo zagotoviti, da bodo oglasi in storitve, ki so namenjeni vaši napravi, natančno ustrezali vaši uporabi te naprave, in ne drugemu uporabniku naprave.

V takšnih primerih ste sami odgovorni za morebitno deljeno uporabo svoje naprave, ki jo dovolite, in za vse nastavitve v zvezi s piškotki v brskalniku, ki jih lahko prosto konfigurirate. Zlasti je vaša odgovornost, da obvestite druge takšne uporabnike o takšni deljeni uporabi in nastavitvah.

8. DODATNE INFORMACIJE

Za podrobnejše informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov med uporabo tega spletnega mesta in zlasti v zvezi z uveljavljanjem vaših pravic preberite naš pravilnik o zasebnosti, ki je na voljo na naslednji povezavi https://www.renault.si/splosno-vop.html

9. SPREMEMBE

Ta pravilnik lahko občasno spremenimo. O tem vas bomo obvestili in/ali zahtevali vašo privolitev, kadar koli bo to potrebno ali zahtevano. Priporočamo, da si ob vsakem obisku našega spletnega mesta ogledate ta pravilnik, da boste seznanjeni z njegovo najnovejšo različico.

Zadnja sprememba vsebine:  november 2022